Bérletigazolvány. Minek?

| 2009.09.07. 08:26
Megosztás...

Címkék: busz káromkodás idiotizmus bérlet gyökerek merengés helyijárat komcsik kurvaanyázás bérletigazolvány

Ma reggel kómásan utaztam a székesfehérvári 32-es helyijáratos buszon, amikor arra lettem figyelmes, hogy mindenki körülöttem kotorja elő a bérletét, jegyét. Mondom fasza, most vagy nagyon meg leszek büntetve, vagy csak kicsit, mert én bizony nem rendelkezek bérletemet utazásra feljogosító fényképes bérletigazolvánnyal. Hogy miért?

Mert kibaszott retardált baromságnak tartom.

 

Ráírom a személyigazolvány számom, nálam van a személyi, ezáltal tudom magam azonosítani, és a művelt ellenőr össze tudja párosítani a kettőt, ergo az használja a bérletet, aki jogosult rá. Ez így logikus.

Ami meg aztán végképp felbassza az agyam, az az, hogy külföldön simán elég (magyarként) a személyigazolvány utazáshoz, Magyarországon (MAGYARKÉNT BAZMEG) miért nem? Gondoljatok bele, a vízhatlan, plasztikkártyás, kicsi, egyszerű személyi iratok korában váltsak egy papírlapot (mint "igazolványt"), ami se nem vízhatlan, se nem plasztik, se nem kicsi? WTF? Mi a kurva anyátok van? 2009-ben? Ha belegondolok, hogy még a kilencvenes évek elején is úgy képzelték el a filmesek, hogy 2009-ben már legalább ujjlenyomat leolvasó eszközökkel végzik a személyazonosítást.. Nem 20-30 éves "módszerrel".. Nyomorékok.

Idéznék a BKV-figyelő egyik kommentjéből:

"Londonban pl. van az Oyster card. egy mezei chipkártya, azt kell pittyegtetni a beengedőkapuknál, meg a buszon is, stb. Lehet belőle venni egy, három, x naposat/heteset/havit. Ha lejár az érvényessége, nem pittyeg, nem mégy le a metróba, csúnyán néz rád/nem enged fel a buszsofőr. Tök mindegy, kinél van, kihez tartozik, lényeg: egyszerre az elelnőrzés módja miatt ténylegesen egyszerre egy ember utazhat vele. De teljesen legális az is, ha te mondjuk egy napig úgy döntesz, hogy nem tömegközlekedsz, és odaadod a csajodnak, és ő közlekedik vele."

Valahol már a 21. században élnek. Érdekes.

Nem azt mondom, hogy feltétlenül ez a chipkártya módszert kellene alkalmazni, mert akkor persze jönnének, hogy nincs pénz.. Persze, a tetves férgek a vezetésben meg tömik a zsebeiket.. Na mindegy. Elég lenne csak megszüntetni végre ezt az elavult, felesleges, logikátlan bérletigazolványosdit.. Szerintem nem lenne nagy költség.


Folytatva az eredeti történetet, odajött hozzám reggel az ellenőr néni, és közölte, hogy adjam a bérletigazolványt. Mondom nem fogom, mert nincs. Azt mondta, hogy akkor fizessem ki a vonaljegy árát (230 Ft). Mondom jó. Szóval olcsón megúsztam, mert elméletileg meg kellett volna hogy büntessen x ezer forintra. Találkoztam olyan ellenőrrel is, aki simán elfogadta a személyit. Hogy is megy ez?

Ha kifizetem a kibaszott bérlet árát (vagy a melóhely, tök mindegy), Székesfehérvár esetében havi 5000 Ft-ot, mert ki kell, mert nincs alternatíva, mert utaznom kell, akkor miért kell basztatni az embert ilyenekkel? Elveim miatt nem fogok továbbra sem váltani bérletigazolványt. Ha havi 5000 Ft-ért utazok a koszos, büdös buszokon tahó sofőrökkel, akkor még ráadásnak had ne kelljen már ezeréves módszerekkel bebizonyítanom, hogy ki vagyok, mikor nálam vannak az irataim (megjegyzem, azokat sem vagyok köteles bemutatni, csak hatósági felszólításra)

A bejegyzés trackback címe:

https://koztav.blog.hu/api/trackback/id/tr931365217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gulyu84 2009.09.08. 17:40:44

Hehe, már vagy másfél éve nem használok bérletigazolványt :D Eddig 2x büntettek meg 200 ill. 230 forintra. De tény, hogy qurvanagy baromság.
süti beállítások módosítása