Fut a szekér – reméljük még tovább!

Magyarország U20 – s válogatottja remekel Egyiptomban a korosztályos VB-n

| 2009.10.08. 21:11
Megosztás...

Kedden este a magyar U20 – s válogatott már úgy lépett pályára, hogy megtették amit a haza, a címeres mez követelt: a fiatalok világbajnokságának történetében először léptek tovább a csoportból. Sokan talán legyintettek, mondván „magyar foci”, esetleg azt hihették, a kieséses szakaszban nem is van sok esélye a gárdának. Ám Egervári Sándor és tanítványai úgy jöttek ki az öltőzőből a Csehország elleni nyolcaddöntőre, hogy senki és semmi nem zavarja és nem is érdekli őket: Ők bizony nyerni, és ezáltal továbbjutni akarnak. Nem is akárki volt ugye az ellenfél: az a Csehország, aki a 2007 – es korosztályos Európa bajnokságon ezüstérmet szerzett. Szerencsére azonban ez a magyar fiúkat cseppet sem érdekelte...

http://www.pepsifoci.hu/files/imagecache/image_291x202/files/czetizi.jpgA mérkőzés a mi szempontunkból eléggé jól alakult már a 15. percben: miután túl sok megoldás nem kínálkozott Kiss Máté számára, hát jó 25-30 méterről kapura küldte a labdát, ami gyönyörű röppályát leírva a bal felsőben landolt! Talán a vb egyik legnagyobb gólja, de az biztos, a fiatal válogatott szimpatizánsai számára az egyik legkedvesebb. Viszonylag hamar, 11 percen belül jött a csehek válasza is: Dudást lefutva az ellenfél szélsője zavartalanul tekerhette be a játékszert középre, amit a társ Vošahlík fejelt Gulácsi kapujába. Ezzel ki is alakult a rendes játékidő végeredménye. Ámde el kell dönteni, hogy ki jut a legjobb nyolc közé, így jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás, aminek már rögtön az elején, a 92. percben jött számunkra a hidegzuhany: ismét csak Dudás oldalán, a védő mellett indult a beadás, amit a túlsó kapufa közeléből fejeltek vissza az érkező társ, Rabusic elé, aki a hálóba pofozta a labdát. A birkózás folytatódott, aminek meg is lett az eredménye: a mieink szabadrúgáshoz jutottak, amit Koman értékesített a 98. percben. Ezzel ki is alakult a hosszabbítás utáni eredmény is: 2:2. Tekintve azt, hogy helyenként megint csak szépen és jól játszott a magyar csapat, úgy gondolom megérdemelt volt. Igaz, hogy többször kellett foggal – körömmel védekezni, de semmi jele nem volt egyoldalú cseh rohamoknak – mivel hogy a vesztes fél váltig állítja, sokkal jobbak voltak a mieinknél, így nekik kellett volna nyerniük. Szerencsére a focit gólokra játszák, amiben mindenképp egálra állt a két fél, így tovább izgulhattunk a büntetők alatt. Talán már mindenki tudja, de a Liverpoolnál nevelkedő Gulácsi Péter 3 tizenegyest is megfogott, aminek szintén nagy siker lett a vége: Egervári Sándor csapata immár a legjobb nyolc között van.

 

A négy közé jutásért azonban valószínűleg nehéz dolga lesz a csapatnak, hiszen Olaszország lesz az ellenfél. Reményre adhat okot talán az, hogy a két csapat előző összecsapásán mindössze egy gólos vereséget szenvedtek a mieink, ám a mutatott játék képe alapján a döntetlen jobban megérdemelt lett volna. Az biztos, hogy most is ki fognak tenni magukért a srácok. Kemény csata lesz, hiszen nincs olyan viadal, ahol a legjobb négy közé jutásért nevetségesen könnyű mérkőzésen keresztül vinne az út, de úgy gondolom, a mieink eddig is kitettek magukért, és szívvel – lélekkel küzdenek majd a soron következő ellenfél ellen is.

Aki kíváncsi a csehek elleni mérkőzés fontosabb momentumaira, az megnézheti a pepsifoci.hu-n a mérkőzés összefoglaló videóját itt.

Aki pedig az olaszok elleni ütközetre kíváncsi, az Péntek este 20 órától megnézheti az m2 – n.

Jó szurkolást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koztav.blog.hu/api/trackback/id/tr161437427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása