Terminátor - Megváltás.

Könnyed nemi erőszak egy klasszikus ellen. 6/10

| 2009.10.12. 09:38
Megosztás...

Címkék: film akció parasztvakítás sci fi skynet nemi erőszak rex felügyelő mcg terminator salvation terminátor megváltás t 800 vastagon fogott andy vajna tolla


Megnéztem a legújabb Terminátor filmet. Azt nem mondom, hogy kár volt ezzel engem fárasztani, de azért sajnálom. Sajnálom, hogy nem hoztak ki többet az alapsztoriból, pedig minden eszköz adott volt hozzá, hogy a filmből új remekmű szülessen. A visszataszító tények: a forgatókönyvet megint azok a balfaszok írták, akik már súlyos nemi erőszakot hajottak végre a Terminátor 3 scriptjével az egész történeten. A rendező lelkes, ám nem túl tehetséges. Az operatőri munka néhány helyen még a Rex felügyelőben is jobb volt. A látványvilág okés, a környezet kellően komor, és rideg, néhány utalás is rendben van, de ez még nem menti meg a filmet a középszerűségtől. Spoileres vélemény következik. Szóval, ha még nem láttad a filmet, és szeretnéd megnézni, akkor ne olvass tovább.



Kezdjük azzal, ami nem tetszett.

1. A legnagyobb gond a logikátlanság volt. Csak pár példa: mi célból hozták létre a motorrobotokat? Egy humanoid felépítésű robot könnyebben mozog, és nem mellesleg bármilyen emberi járművet tud használni. A motorrobotok csak a látvány miatt voltak a filmben, mindennemű értelem nélkül. Persze a jelenetek szépek lettek. Marcus egy sima baltával bele bír kapaszkodni egy high tech gyűjtőjárgány oldalába. Szerintem annak erősebb anyagból kellene lennie, mint a fejszének. Connor simán egy kötéllel hatástalanít egy ilyen motorrobotot, amely még pár jelenettel korábban a másodperc tört része alatt kerülte ki az elé kerülő akadályokat. Persze minden egyes robot úgy van felépítve, hogy egy ember könnyedén tudja programozni. Nem rakták volna elérhetetlen, vagy csak speciális eszközzel elérhető helyre a gombokat.

2. Forgatókönyv dinamikájának, és értelmes párbeszédeknek a teljes hiánya. Egy semmilyen fosmassza a történetvezetés, a párbeszédek megrekedtek egy 5 éves gyerek szintjén. Jellemábrázolás nulla. Feszültség nulla.

3. Színészek. Bale a szerepéből (John Connor) sajnos semmit sem tud kihozni (szerintem nem is lehet ilyen korlátok között). Szinte mindenki vergődik a forgatókönyv miatt, nagyon nehéz eldönteni, hogy ki a simán csak szar színész, és ki szenved pusztán a borzalmas script miatt. Az egyedüli maradandó alakítás Sam Worthington-é (Marcus).

A végén az a műanyag Swarci utánzat borzalmas volt. A Toy Story-ban szebb volt a grafika. Az egyben.

Ami jó volt az néhány helyen a látvány, a végén a Terminator feeling is megcsapott (mikor a Skynetben harcoltak a T800 ellen), ezek mentették meg számomra a filmet a végtelen szánalomtól.

A mi összegzésünk (1-10):

  mAC Attila Misel
Rendezés 3  4
Forgatókönyv 1  2
Alakítások 4  3
Látvány  7  8
Hangeffekt, filmzene 7  7
Eredetiség, ötlet 2  3
Akarod újra látni? igen  igen
     
Egészében értékelve 6  7

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koztav.blog.hu/api/trackback/id/tr101444174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása