Jön! Augusztus 20-a Tarantinóval.. Szép nemzeti ünnep lesz

Becstelen Brigantyk hazai premier: augsztus 20

| 2009.08.13. 07:52
Megosztás...

Címkék: mozi tarantino brad pitt inglourious basterds becstelen brigantyk

Ímhol eljött az első bejegyzésem később majd mítikussá váló napja.

Délelőttös műszak. A fordítva felvett pulóver, és az álmosság miatti ritmikus bólogatás ideje. Csíkszemmel bámulom a monitort, hátha történik valami. Nem történik.

Jövő hét csütörtökön viszont fog.

Akkor lesz ugyanis Tarantino legújabb fimjének hazai premierje, amely a Becstelen Brigantyk magyar címet kapta.

Az eredeti cím: Inglourious Basterds, és most kivételesen azt tudom nyilatkozni, hogy a címfordítás számomra kielégítően jó, és visszadja az eredeti címet (bár én Becstelen Barmoknak fordítottam volna).

Akik nem ismerik Tarantino munkásságát, valószínűleg egy sötét hangulatú, véres-háborús akciófilmet várnak. Csalódniuk kell majd valószínűleg. A hírek megerősítettek abban, hogy a rendező hozza formáját, és forgatókönyvre, színészi játékra építi a filmjét, nem a rengeteg akcióra.

De vér az lesz szerintem bőven. Meg Brad Pitt is jó lesz. Szóval mindenféleképpen várom a filmet, ennyire talán még semmit sem vártam az utóbbi időben.

A Grindhouse - Deathproof szekciójának megalkotásával nálam Tarantino elérte a mélypontját, remélem a Becstelen Brigantykkal kimászik erről a pontról, és újra szárnyal majd.

Kedvcsinálónak íme az egyik trailer:

 

EDIT by |Misel|:

Annyit tennék hozzá, hogy én Becsűtelen Brigantyik-nak neveztem volna, meg hogy a Death Proof nekem bejön :P

A bejegyzés trackback címe:

https://koztav.blog.hu/api/trackback/id/tr381306453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2009.08.23. 10:42:37

Nagyon nagy film, sziporkázó párbeszédek, kegyetlen jó monológok és baromi jó beszólások. És mellette remeklő színészekkel! :D Christoph Waltz hatalmasat játszik, Brad Pitt meg kb. kétféle arckifejezést váltogat az egész filmben, de azt legalább jól! :D

Egy szó, mint száz, nézze meg midnenki, aki csak teheti (szigorúan felirattal)!

|Misel| · http://facebook.com/Asisness 2009.08.24. 12:28:59

@Interista: Megvolt. Láttuk... Eszméletlen... Brad Pittet a hihetetlen akcentusa menti meg (főleg, mikor olasznak adják ki magukat), Christoph Waltz pedig valóban eszméletlen nagyot alakít... Hans Landa szerepe eleve sokkal mocskosabb, mint Aldo-é... Részletesebb elemzés/élménybeszámoló a héten várható tőlem is meg mACtől is :D
süti beállítások módosítása